Perjantai ja viikonloppuruuaksi tein pitsaa. Pohjan ohje Marielta. Pohjasta tuli ehkä vähän liian paksu, johtuen varmaanki siitä, että mulla on aika pienet pellit ja yksin on tosi hankala kaulita pitsapohjaa, joten siitä ei saanu kaulittua tarpeeksi ohutta. Mutta toisaalta ohuemmaksi kaulittu taikina tuolla määrällä ei olis pellille mahtunukkaan... Ens kerralla pitää tehdä hieman pienempi taikina. Lisäksi pitäisi keksiä jotain juttuja jauhelihan maustamiseen, nyt nakkasin sekaan vaan paprikamaustetta ja sitäkin liian vähän. Vinkkejä otetaan vastaan:)
Jauhelihapitsa
Pohja, pellillinen:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl vettä
5dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
3-4 rkl ruokaöljyä
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja öljy. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva ja lisää taikinaan (sekoitin kuivahiivan veteen ensin ja sitten vasta lisäsin jauhot). Alusta käsin kunnes taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Kumoa jauhotetulle leivinpaperille ja kauli taikina uunipellin kokoiseksi.
Tomaattikastike:
prk tomaattisosetta
pippuria
suolaa
pizzamaustetta
valkosipulia
Ainekset kattilaan sekaisin ja keitellään hetki.
Levitä tomaattikastike kaulitun pizzapohjan päälle
Täytteet:
Jauhelihaa
Fetajuustoa
Jalapenoja
Tomaattisiivuja
Punasipulirenkaita
Pizzajuustoa
Levitä täytteet pohjan päälle. Itse laitoin juustoa täytteiden alle sekä päälle. Koko pitsalle levitin jauhelihaa, punasipulirenkaita ja tomaatteja, kolmannekselle laitoin lisäksi fetajuustoa, keskelle fetaa sekä jalapenoja ja viimeiseen kolmannekseen jalapenoja.
Parasta oli osuus jossa oli molempia:D
Paistoin noin 15 minsaa 225 celciusasteessa.
Kommentit