Äitin syntymäpäivien kunniaksi tein tälläista kakkua. Alkuperäisen ohjeen löysin Vesikirpulta.

Lakka-, omar-, valkosuklaakakku

828805.jpg

Pohja
puoli pötköä digestivekeksejä
100g voita
Täyte
n. 4,5dl flora vispiä
200g ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata (sulatettuna)
n. 5dl lakkaa soseutettuna (ja halutessa siivilöitynä)

4 rkl lakkahilloa
reilu pussillinen Omareita
6 liivatelehteä
0,5dl vettä

Päällä

Lakkahilloa
kiille hyytelösokerista

Murusta keksit ja sekoita ne voihin. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivin paperi ja taputtele sen päälle keksi-voi-seos tasaiseksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin. Sekoita joukkoon soseutetut hillat ja lakka hillo sekä Omarkarkit. Itse siivilöin soseutetusta hilloista siemenet pois. Sulata valkosuklaa ja sekoita käännellen tuorejuuston yms. sekaan. Vatkaa Flora vispi löysähköksi vaahdoksi ja sekoita varovasti tuorejuustoon, hillojen ja muiden sekaan. Sulata liivatteet tilkassa vettä ja kaada varovasti moussen sekaan. Kaada varovasti vuokaan. Hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.