Tein näitä jo parisen viikkoa sitten, nyt vasta sain laitettua kuvat ja ohjeen tänne. Porukoiden luona on aina mukavampi leipoa, kun siellä on leveä uuni ja astiapesukone:)

Ohjeen löysin Marien blogista. Taas kerran:D Hyviä olivat, fetan, peston ja aurinkokuivattujen tomaattien kohdalla laittelin aineita vähän sinne päin. Ens kerralla taidan laittaa fetaa enemmän ja aurinkokuivattua tomaattia vähemmän. Sekä haluan ehdottomasti muffinssivuoan:)

784070.jpg

3 munaa

1/2 dl sokeria

5 dl vehnä-jauhoja

1 dl pikakaurahiutaleita

2 1/2 tl leivin-jauhetta

3/4 tl suolaa

reilu 1dl juoksevaa rasvaa

1 prk fraiche 5% (2dl)

1/2 dl maitoa

200g fetajuustoa

n.1/2 prk aurinko kuivattuja tomaatteja öljyssä 

n. 1/2 prk vihreää pestoa

noin 2 dl mozzarellararaastetta

Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi(noin 5min). Yhdistä rasva fraicheen ja maitoon. Sekoita seos munavaahtoon isolla lusikalla taikinaa nostellen. Älä vatkaa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne juuri ja juuri sekaisin vaahtoon. Leikkaa saksilla aurinkokuivatut tomaatit taikinaan. Pilko feta pieniksi kuutioiksi. Lusikoi noin 4 rkl pestoa taikinaan, sekoita kevyesti. Peston ei tule sekoittua kokonaan taikinaan. Lusikoi täyte muffinssivuokiin. Täytä vuoat kokonaan jos käytät muffinipeltiä, jos käytät pelkkiä paperivuokia täytä noin 2/3 vuoasta.

Lusikoi noin 1/2 tl pestoa muffinin päälle ja ripottele mozzarellajuustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20min. Kiertoilmauunissa 175 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia, nosta muffinit talous paperille jäähtymään. Tarjoa jäähtyneenä.